Voor Ontwerp- en Uitvoeringsorganisaties

Wat kan ik met de OTL als ontwerp- of uitvoeringsorganisatie?

Als onderdeel van een ingenieursbureau of aannemersbedrijf speelt de OTL een cruciale rol bij het waarborgen dat je werkzaamheden voldoen aan de vereisten van Rijkswaterstaat. De OTL biedt een gestandaardiseerd kader waarmee je kunt verzekeren dat alle benodigde data voor projecten correct en volledig wordt aangeleverd. Dit omvat gedetailleerde specificaties van objecten, hun eigenschappen, en de benodigde data voor verschillende projectfasen, van ontwerp tot uitvoering.

Hoe gebruik ik de OTL-viewer als ontwerp- of uitvoeringsorganisatie?

De OTL-viewer is een essentieel instrument voor het visualiseren en begrijpen van de complexe structuur en vereisten van de OTL. Met de viewer kun je snel navigeren door de verschillende componenten van de OTL, waaronder decomposities zoals NEN 2767, SATO en UTD, en begrijpen welke specifieke data en informatie vereist is voor verschillende informatieproducten zoals Instandhoudingsadvies, Constructieve Veiligheid en Programmering. Dit stelt je in staat om nauwkeurig te plannen welke data verzameld en aangeleverd moet worden voor elk project, wat helpt bij het voldoen aan de strikte standaarden en vereisten van Rijkswaterstaat.

Voor ingenieursbureaus is de OTL-viewer vooral waardevol in de ontwerpfase, waar het helpt bij het maken van ontwerpen die voldoen aan de gestelde specificaties. Voor aannemers is de viewer nuttig tijdens de uitvoeringsfase, waarbij het inzicht biedt in de exacte datavereisten voor bouwmaterialen, constructies en andere fysieke elementen van het project.