Digitale Kust NL

Deltares nam eind 2015 het initiatief om met een aantal partners voor Mariene Datamanagement in gesprek te gaan over het hergebruik van mariene data. Er zijn veel mariene projectdata. En er zijn verschillende plannen om mariene data beschikbaar te maken. Maar hoe kom je tot een betere herbruikbaarheid?

We gaan binnen Digitale Kust NL kijken hoe we het hergebruik van mariene data kunnen verbeteren en toepassen. Digitale Kust NL is een breed samenwerkingsverband van Deltares en andere partners uit bedrijfsleven, kenniswereld en overheid, waaronder Informatiehuis Marien. ‘Tijdens de startbijeenkomst in december hebben we globaal geïnventariseerd welke initiatieven er lopen en welke behoeften er zijn. Daar ontstond veel positieve energie om dit initiatief verder vorm te geven. Nu zijn we met een kerngroep van Deltares, Van Oord, MARIS, IMARES, Rijkswaterstaat en Informatiehuis Marien aan de slag om de doelstelling te vertalen in concrete stappen’, vertelt Dennis van Schaardenburg (IHM).

Wilt u meer weten over Digitale Kust NL? Neem dan contact op met Annette Zijderveld (Annette.zijderveld@deltares.nl) of Dennis van Schaardenburg (Dennis.van.schaardenburg@rws.nl)

Kustverdediging Brouwersdam. Bron: beeldbank.rws.nl, RWS Joop van Houdt